Laatste update 24 september 2017

Vijf boeken in de 'Canon'

De redactie van Hebban.nl (Sander Verheijen en Peter Kuijt) heeft een 'Canon van de Nederlandstalige misdaadliteratuur' samengesteld: een lijst van 77 boeken met het beste wat Nederlandse en Vlaamse thrillerauteurs bieden. Hierop staan vijf van mijn boeken.

2.   Een keel van glas (weer verkrijgbaar)
11. Het alibibureau (weer verkrijgbaar)
37. De klusjesman
42. De voeder
64. Dietz

 

Cursus Masterclassen

De Cursus Masterclassen 'voor wie zich deze zomer verveelt', is op 20 augustus voltooid. Alle negen delen zijn te vinden onder 'Columns'. 

Maak een Bob Evers-omslag

In 2018 brengt uitgeverij Zwarte Zwaan weer twee Bob Evers-boeken uit: deel 60 'Schatgraven in een stationshal' en deel 61 'Het preppaleis van de Holenman'.
Twee? Haha, het worden er drie, maar het derde past niet in de serie.
Het wordt een verhalenboek onder de titel 'Botsingen met oude bekenden' en het krijgt de omvang van Kreukelzone.

Het verhalenboek wordt een soort cadeauboek en moet een iets afwijkende omslag krijgen.
Hier, waarde Bob Evers-fans, ligt jullie kans.
Hoe zien Jan, Bob en Arie er eigenlijk uit?
Dat is de vraag die we jullie stellen.

Teken de hoofden van de jongens ongeveer op de manier - maar natuurlijk in een eigen stijl - waarop ze zijn afgebeeld op het omslag van Sensatie op een Engelse vrachtboot, alleen niet in een cirkel, maar in een vierkant van 10 x 10.
Wij, van Zwarte Zwaan, zoeken de mooiste uit en die komt op het omslag van de verhalenbundel, met een naamsvermelding binnenin.
Inderdaad, het lijkt wel een prijsvraag. Je krijgt nog 10 gratis exemplaren ook.

Aan de slag, BE-fans. Er is niet direct haast bij, maar jullie weten hoe het gaat: wachten is vergeten is spijt hebben als je het boek in handen hebt.

De resultaten zien we graag, uiterlijk begin september, via zwarte-zwaan@kpnmail.nl

 

Dit najaar: Jeff Meeks 'De dwergbowler'

De zesde Jeff Meeks-misdaadroman, 'De dwergbowler', zal dit najaar verschijnen bij uitgeverij Just Publishers.
Meeks begeleidt het duo Little Levy en Lenny the Giant dat meedoet aan wedstrijden dwergbowlen, de Louisiana-variant van dwergwerpen. Hij wordt neergeschoten en probeert de dader te achterhalen.
Fragment: 'In Sixth Ward liep ik vlak achter mijn opdrachtgever. Het ging goed tot de voordeur. Toen zag ik iets en nam ik een sprong. De kogel raakte me in een schouder en ik was een held.'
Bij Just Publishers verscheen in 2016 een heruitgave van 'Een keel van glas'. Deze misdaadroman staat als tweede op de 'Canon van de Nederlandstalige misdaadliteratuur', een lijst (77 boeken) met het beste wat Nederlandse en Vlaamse thrillerauteurs te bieden hebben. De Canon is samengesteld door de redactie van Hebban (Crimezone).

 

Twee keer BE en een Kreukelzone

 

Begin april zijn bij uitgeverij Zwarte Zwaan niet twee, maar drie boeken verschenen: twee delen van de Bob Evers-serie plus een cadeauboek. 

BE deel 58: De magistrale misverstanden van J. Masters
BE deel 59: Ratzelraadsels bij het château de Faux
Zwarte Zwaan cadeauboek: Kreukelzone

 

In De magistrale misverstanden van J. Masters willen Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos naar Frankrijk, maar wordt Jan bij de grens met België gearresteerd. Heeft FBI-agent Jack Masters hem een gestolen auto laten kopen?
In Ratzelraadsels bij het château de Faux zoeken Jan, Bob en Arie in de Dordogne naar kunstvervalser Rafael Dupont. Niet zij vinden Dupont, zijn oude maatje Maikel Landleben of de geheimzinnige Carolus Ratzel, maar Dupont vindt hen ... met de belegering van een kasteel als gevolg.
In Kreukelzone zijn 52 columns gebundeld over ouder worden. Het gaat om de andere kant van het ouder worden: de kant zonder vreselijke ziektes, maar met kleine ongemakken, ergernissen en gekkigheden waar soms over te treuren valt, maar vaker om te grinniken of op z’n minst te glimlachen.
                                  
De prijs van de Bob Evers-delen is onveranderd 14,99 euro. Per verzending komt daar, net als vorig jaar, 1 euro bij.
Dus: één boek kost 14,99 plus 1 is 15,99 euro. Twee boeken kosten 2 keer 14,99 plus 1 is 30,98 euro. Vanaf tien boeken zijn er geen verzendkosten.
De bijdrage van 1 euro geldt alleen voor wie in Nederland woont. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen.
De prijs van het cadeauboek Kreukelzone bedraagt 9,95 euro. De Promotieactie is voorbij, maar wie twee of meer Bob Evers-boeken bestelt, betaalt in Nederland géén verzendkosten.
Dus: twee Bob Evers-boeken plus Kreukelzone kosten 29,98 plus 9,95 is 39,93 euro. 

 

Actie 5 voor 4
Wie 4 keer 14,99 is 59,96 euro overmaakt, krijgt 2 keer deel 58 en 2 keer deel 59, plus, naar keuze, een gratis deel 53, 54, 55, 56, 57 of Kreukelzone.
Vermeld je keus door bij de betaling te zetten: ‘plus 53’, ‘plus 54’, ‘plus 55’, ‘plus 56’, ‘plus 57’ of ‘plus Kreuk’.
Er zijn bij deze actie binnen Nederland geen verzendkosten.

Bestellen werkt als volgt.
Maak het verschuldigde bedrag over naar bankrekeningnummer NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel (BIC: ABNANL2A). Vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en de boeken die je wilt hebben, bijvoorbeeld ‘58-59-Kreuk’. 

  

Bob Evers 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57

Deel 51, Clandestiene streken op een cruiseschip. Eerste deel van de Mexico-trilogie. Waarom wil een Mexicaanse inwoner van de USA illegaal terug naar zijn geboorteland? Hij kan er in elk geval beter niet een cruiseschip van pa Roos voor uitzoeken.
 De derde druk is uitverkocht. We hebben op dit moment geen plannen voor een vierde druk, maar ... een enkele keer kunnen we de hand leggen op een Clandestiene. Meestal is het een tweede of een derde druk. Daar doen we dan een liefhebber een plezier mee.
Deel 52, Prijsschieten op een premiejager. In Mexico maken Jan, Bob en Arie jacht op een verstekeling die als twee druppels water lijkt op een onschuldig familielid. Een premiejager doet hetzelfde, met als gevolg botsingen en misverstanden in Santa Cruz en Acapulco.
  Er zijn geen exemplaren meer te koop via Centraal Boekhuis (dus: de boekwinkel). Er is nog wel een aantal boeken te verkrijgen via Bol.com en bij Zwarte Zwaan (alleen voor particulieren).
Deel 53, Glorierijke missers in La Gloria. De ontknoping van de Mexico-trilogie speelt zich af in het dorpje La Gloria waar een groots opgezet feest op een gigantische manier uit de hand loopt en de jongens een val zetten waar al hun tegenstanders met open ogen in trappen.
Deel 54, Dollemansrit met een Mighty Mite. Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse staat Pennsylvania waar Jan, Bob en Arie een opdracht van pa Evers uitvoeren. Een hoofdingenieur die in dienst is van Bobs vader, is al weken overstuur omdat zijn Mighty Mite is gestolen, een jeep die kort na de Tweede Wereldoorlog is ontwikkeld en waarvan er maar 3200 zijn gemaakt.
Deel 55, De perikelen van kolonel Prins. Dit is het begin van een trilogie die zich in Nederland afspeelt, voornamelijk in het zuiden van het land. Marianne, de huishoudster van kolonel Prins, erft een huis in Odiliapeel. Als ze het huis wil bekijken, wordt ze weggestuurd door een man die ze nooit eerder heeft gezien. De drie jongens ontdekken dat de man heel wat redenen heeft om bezoekers te verjagen. 
Deel 56, Spektakelspel van Fons de Schilder. Het avontuur rond sigarettensmokkelaar Rafael Dupont, alias Fons de Schilder, neemt bizarre vormen aan als een complete ambulance wordt gestolen ... met de slapende jongens er in. Bob weet te ontsnappen, Jan en Arie worden gevangen gezet in een paardenstal.
Deel 57, Smokkelspoor van meneer Maik. Een vreemd heerschap duikt op. Hij beweert dat hij rechercheur is bij Europol en vertelt dat hij de illustere FBI-agent Jack Masters kent. Al gauw beginnen de jongens aan zijn woorden te twijfelen. Die twijfel bemoeilijkt in hoge mate de zoektocht naar schilder Rafael Dupont en Maikel Landleben, de neef van de huishoudster van kolonel Prins.

 

Wie bij uitgeverij Zwarte Zwaan bestelt, betaalt voor één boek 14,99 plus 1 euro verzendkosten is 15,99 euro. Let wel: het gaat om 1 euro per bestelling in Nederland. Twee boeken kosten je dus twee keer 14,99 is 29,98 plus 1 euro verzendkosten is 30,98 euro. Vanaf tien boeken zijn er geen verzendkosten. Alle BE-boeken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen een handtekening en een nummer (51 alleen handtekening).
Bestellen in Nederland gaat als volgt. Maak 14,99 per boek plus 1 euro per verzending over naar bankrekeningnummer NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel (BIC: ABNANL2A). Vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en het nummer van het boek dat je wilt hebben. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen: zwarte-zwaan@kpnmail.nl

Voor vragen over uitgeverij Zwarte Zwaan zie de faq op deze website.
Wil je
op de hoogte blijven van onze uitgaven stuur dan een mailtje  naar zwarte-zwaan@kpnmail.nl 

 

Het Alibibureau opnieuw uitgebracht

Het Alibibureau, het boek dat in 2000 bekroond werd met de Gouden Strop, is opnieuw uitgegeven. Uitgeverij Just Publishers heeft de misdaadroman opgenomen in de nieuwe serie Lage Landen Thrillers. Het  Bureau levert alibi’s aan wie maar wil.   heruitgave Alibibureau 22jan17

 

De overhandiging door Hans van Maar, eigenaar
uitgeverij Just Publishers, van de heruitgave van
‘Het Alibibureau’ aan Peter de Zwaan

 

Een keel van glas heruitgegeven

Met regelmaat kreeg ik de vraag: ‘Weet je ook of ik Een keel van glas nog ergens kan kopen.’ Het antwoord is nu: ‘Ja, in de boekwinkel.’ Het boek uit 1997, dat een nominatie kreeg voor De Gouden Strop, is heruitgebracht door uitgeverij Just Publishers in de nieuwe serie Lage Landen Thrillers. Het boek kwam in de Canon van de Nederlandstalige Misdaadliteratuur op plaats 2.
Kruimelcrimineel Marc Johanz verdeelt zijn krachten tussen misdaad en de dagelijkse gang naar het ziekenhuis waar hij bestraald wordt voor keelkanker. Elk hoofdstuk bevat delen uit een origineel, onbewerkt dagboek van een keelkankerpatiënt.

 

'In mijn hoofd' ook als e-book

In mijn familie komt veel alzheimer en/of vasculaire dementie voor: twee oma’s, een opa, vader, moeder. Ik beschouw mezelf als een ervaringsdeskundige en heb in de loop der jaren over dementie veel gesprekken gevoerd met medici en verplegend personeel. Het is niet bewezen omdat het niet te bewijzen is, maar ik geloof dat demente mensen meer begrijpen en voelen dan menigeen denkt.
Hierop is 'in mijn hoofd' gebaseerd, de roman die in februari 2014 bij uitgeverij Conserve is verschenen. 'in mijn hoofd' is er ook als e-book.
De recensies: 5 sterren.
Bibliotheekadvies: Een van de eerste romans over toestanden in ouderenzorg gezien vanuit een patiënt.

 

Herdruk, luisterboek BE, e-book, Pigeon Forge

1. De eerste druk van 'De Loverman', de misdaadroman rond neuroloog Ernst Jansen Steur, is uitverkocht. Eind januari 2014 is de herdruk verschenen. 'De Loverman' wordt uitgegeven door uitgeverij Zwarte Zwaan in samenwerking met uitgeverij Ellessy.
2. 'De Loverman' wordt door uitgeverij De Rode Kamer uitgegeven als e-book.
3. 'De Loverman' is door uitgeverij Luistereenboek uitgegeven als luisterboek. Zie Luisterboeken.
4. Ook deel 50 van Bob Evers, 'Rumoer in een rustgebied', is door Luistereenboek uitgegeven als luisterboek . 
5. 'Foutje in Pigeon Forge', dat door uitgeverij Link als e-book op de markt is gebracht, is ook in boekvorm verkrijgbaar.

 

Zusjesliefde

geschreven door Lia Peters (Lia Krijnen en Peter de Zwaan) 

In 'Zusjesliefde' wordt de zoektocht beschreven van Anne Procee, telg uit een welgestelde Enschedese familie, naar haar verdwenen zusje Liz. Het verhaal wordt verteld vanuit de gedachtewereld van Anne en Liz die beiden een last met zich meedragen: hun zuster Helen werd na een ontvoering vermoord teruggevonden na een onvergeeflijke fout. Voor meer informatie klik hier.  

 

Niksigheid: invallen en notities

Op de pagina Niksigheid vind je invallen en notities. Nieuw: Hooguit vijf (september '17) 

 

Columns

 • Luie mensen (september '17)
 • Rommelmarktlezers (september '17)
 • Heel fijn (augustus '17)
 • Cursus Masterclassen 1 tot en met 9 (juli/augustus '17)
 • Oolbekking, de vergetene (juni '17)
 • De Zoen van Saskia (juni '17)
 • Drie per week (januari '17)
 • Wegwoorden Yolo Kids (januari '17)
 • Wegwoord kerstgedachte (december '16)
 • Wegwoorden (december '16)
 • Wegwoord vinpressionist (december '16)
 • Young adults (november 2016)
 • Er is iets gebeurd (november 2016)
 • Samenwerking (juni 2016)
 • Op de televisie (maart 2016)
 • Lakse schrijvers (maart 2016)
 • Maand wordt week (februari 2016)
 • Boekje (februari 2016)
 • Te uitgever (januari 2016)
 • Pagina's en nummers (mei 2015)
 • Beste ter wereld (mei 2015)
 • De mooiste meid (mei 2015)
 • Postcode (mei 2015)
 • Bol en Amazon (januari 2015)
 • Bevuild nest (januari 2015)
 • Funrecht (januari 2015)
 • Spoorbrug (september 2014)
 • Uitgever worden 17: Uitverkocht (juni 2014)
 • Ongeschreven wetten (maart 2014)
 • De reddende hacker (januari 2014)
 • Uitgever worden 16: Dure boeken (januari 2014)

 

Vanaf 14 december 1999 staat de homepage van Peter de Zwaan op internet, op www.peterdezwaan.nl