Laatste update 8 februari 2018

 

BE 52, Prijsschieten, bijna uitverkocht 

Prijsschieten op een premiejager, deel 52 van de Bob Evers-serie, is bijna uitverkocht. Het boek is niet meer via de boekhandel of Bol.com te verkrijgen. We hebben nog een klein aantal exemplaren beschikbaar voor particulieren en dan speciaal de liefhebbers die pas nu hebben ontdekt dat de serie wordt voortgezet en die de nieuwe boeken willen hebben (tot en met deel 59).

 

Eerste Bob Evers Verhalenboek

We hebben aan jullie gevraagd hoe Jan, Bob en Arie er volgens jullie uitzien. Heel verschillend, mogen we wel zeggen. Van dat heel erg verschillende. Voor het omslag van het eerste Bob Evers Verhalenboek, ‘Botsingen met oude bekenden’, hebben we gekozen voor de inzending van Martijn ‘Yoki’ Cobet.
Ziehier het uiteindelijke resultaat. Het verhalenboek zal volgend voorjaar verschijnen, tegelijk met de delen 60 ‘Schatgraven in een stationshal’ en 61 ‘Het preppaleis van de Holenman’.

 

  

5 voor 4 Kreukelactie

Kreukelzone, het cadeauboek met 52 columns over de geneugten van ouder worden, lijkt een geschenkboek te worden voor wie een feestje te vieren heeft. ‘Bij het afscheid willen we iedereen een Kreukelzone geven, we krijgen negen gasten, geeft u dan korting?’ Dat soort vragen krijgen wij van Zwarte Zwaan met regelmaat.
Aan korting doen we niet, maar wel aan gratis exemplaren.

De kerstman heeft gebruik gemaakt van de 5 voor 4 Kreukelactie, maar jullie kunnen het zelf ook. Wie vijf boeken bestelt, betaalt er vier.
Als extraatje: wie negen boeken bestelt, betaalt er zeven en wie er twaalf bestelt, betaalt er negen. Dit alles -binnen Nederland- zonder verzendkosten.
5 voor 4, 9 voor 7, 12 voor 9 dus.

 

Voor alle duidelijkheid:
Kreukelzone kost 9,95 euro. Drie Kreukelzones kosten 29,85 euro.
Nu de actie:
5 Kreukelzones voor 39,80 euro
9 Kreukelzones voor 69,65 euro   
12 Kreukelzones voor 89,55 euro.

 

Bestellen werkt als volgt:
- maak het verschuldigde bedrag over naar bankrekeningnummer
  NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel
- vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en hoeveel boeken je wilt hebben, bijvoorbeeld ‘12 voor 9’.

 

Vijf boeken in de 'Canon'

De redactie van Hebban.nl (Sander Verheijen en Peter Kuijt) heeft in 2017 een 'Canon van de Nederlandstalige misdaadliteratuur' samengesteld: een lijst van 77 boeken met het beste wat Nederlandse en Vlaamse thrillerauteurs bieden. Hierop staan vijf van mijn boeken.

2.   Een keel van glas (weer verkrijgbaar)
11. Het alibibureau (weer verkrijgbaar)
37. De klusjesman
42. De voeder
64. Dietz 

 

Twee keer BE en een Kreukelzone

Begin april zijn bij uitgeverij Zwarte Zwaan niet twee, maar drie boeken verschenen: twee delen van de Bob Evers-serie plus een cadeauboek. 

BE deel 58: De magistrale misverstanden van J. Masters
BE deel 59: Ratzelraadsels bij het château de Faux
Zwarte Zwaan cadeauboek: Kreukelzone

 

In De magistrale misverstanden van J. Masters willen Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos naar Frankrijk, maar wordt Jan bij de grens met België gearresteerd. Heeft FBI-agent Jack Masters hem een gestolen auto laten kopen?
In Ratzelraadsels bij het château de Faux zoeken Jan, Bob en Arie in de Dordogne naar kunstvervalser Rafael Dupont. Niet zij vinden Dupont, zijn oude maatje Maikel Landleben of de geheimzinnige Carolus Ratzel, maar Dupont vindt hen ... met de belegering van een kasteel als gevolg.
In Kreukelzone zijn 52 columns gebundeld over ouder worden. Het gaat om de andere kant van het ouder worden: de kant zonder vreselijke ziektes, maar met kleine ongemakken, ergernissen en gekkigheden waar soms over te treuren valt, maar vaker om te grinniken of op z’n minst te glimlachen.
                                  
De prijs van de Bob Evers-delen is onveranderd 14,99 euro. Per verzending komt daar, net als vorig jaar, 1 euro bij.
Dus: één boek kost 14,99 plus 1 is 15,99 euro. Twee boeken kosten 2 keer 14,99 plus 1 is 30,98 euro. Vanaf tien boeken zijn er geen verzendkosten.
De bijdrage van 1 euro geldt alleen voor wie in Nederland woont. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen.
De prijs van het cadeauboek Kreukelzone bedraagt 9,95 euro. De Promotieactie is voorbij, maar wie twee of meer Bob Evers-boeken bestelt, betaalt in Nederland géén verzendkosten.
Dus: twee Bob Evers-boeken plus Kreukelzone kosten 29,98 plus 9,95 is 39,93 euro. 

 

Actie 5 voor 4
Wie 4 keer 14,99 is 59,96 euro overmaakt, krijgt 2 keer deel 58 en 2 keer deel 59, plus, naar keuze, een gratis deel 53, 54, 55, 56, 57 of Kreukelzone.
Vermeld je keus door bij de betaling te zetten: ‘plus 53’, ‘plus 54’, ‘plus 55’, ‘plus 56’, ‘plus 57’ of ‘plus Kreuk’.
Er zijn bij deze actie binnen Nederland geen verzendkosten.

Bestellen werkt als volgt.
Maak het verschuldigde bedrag over naar bankrekeningnummer NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel (BIC: ABNANL2A). Vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en de boeken die je wilt hebben, bijvoorbeeld ‘58-59-Kreuk’. 

  

Bob Evers 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57

Deel 51, Clandestiene streken op een cruiseschip. Eerste deel van de Mexico-trilogie. Waarom wil een Mexicaanse inwoner van de USA illegaal terug naar zijn geboorteland? Hij kan er in elk geval beter niet een cruiseschip van pa Roos voor uitzoeken.
 De derde druk is uitverkocht. We hebben op dit moment geen plannen voor een vierde druk, maar ... een enkele keer kunnen we de hand leggen op een Clandestiene. Meestal is het een tweede of een derde druk. Daar doen we dan een liefhebber een plezier mee.
Deel 52, Prijsschieten op een premiejager. In Mexico maken Jan, Bob en Arie jacht op een verstekeling die als twee druppels water lijkt op een onschuldig familielid. Een premiejager doet hetzelfde, met als gevolg botsingen en misverstanden in Santa Cruz en Acapulco.
  Er zijn nog enkele boeken te verkrijgen bij Zwarte Zwaan; zie bovenaan deze pagina.
Deel 53, Glorierijke missers in La Gloria. De ontknoping van de Mexico-trilogie speelt zich af in het dorpje La Gloria waar een groots opgezet feest op een gigantische manier uit de hand loopt en de jongens een val zetten waar al hun tegenstanders met open ogen in trappen.
Deel 54, Dollemansrit met een Mighty Mite. Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse staat Pennsylvania waar Jan, Bob en Arie een opdracht van pa Evers uitvoeren. Een hoofdingenieur die in dienst is van Bobs vader, is al weken overstuur omdat zijn Mighty Mite is gestolen, een jeep die kort na de Tweede Wereldoorlog is ontwikkeld en waarvan er maar 3200 zijn gemaakt.
Deel 55, De perikelen van kolonel Prins. Dit is het begin van een trilogie die zich in Nederland afspeelt, voornamelijk in het zuiden van het land. Marianne, de huishoudster van kolonel Prins, erft een huis in Odiliapeel. Als ze het huis wil bekijken, wordt ze weggestuurd door een man die ze nooit eerder heeft gezien. De drie jongens ontdekken dat de man heel wat redenen heeft om bezoekers te verjagen. 
Deel 56, Spektakelspel van Fons de Schilder. Het avontuur rond sigarettensmokkelaar Rafael Dupont, alias Fons de Schilder, neemt bizarre vormen aan als een complete ambulance wordt gestolen ... met de slapende jongens er in. Bob weet te ontsnappen, Jan en Arie worden gevangen gezet in een paardenstal.
Deel 57, Smokkelspoor van meneer Maik. Een vreemd heerschap duikt op. Hij beweert dat hij rechercheur is bij Europol en vertelt dat hij de illustere FBI-agent Jack Masters kent. Al gauw beginnen de jongens aan zijn woorden te twijfelen. Die twijfel bemoeilijkt in hoge mate de zoektocht naar schilder Rafael Dupont en Maikel Landleben, de neef van de huishoudster van kolonel Prins.

 

Wie bij uitgeverij Zwarte Zwaan bestelt, betaalt voor één boek 14,99 plus 1 euro verzendkosten is 15,99 euro. Let wel: het gaat om 1 euro per bestelling in Nederland. Twee boeken kosten je dus twee keer 14,99 is 29,98 plus 1 euro verzendkosten is 30,98 euro. Vanaf tien boeken zijn er geen verzendkosten. Alle BE-boeken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen een handtekening en een nummer (51 alleen handtekening).
Bestellen in Nederland gaat als volgt. Maak 14,99 per boek plus 1 euro per verzending over naar bankrekeningnummer NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel (BIC: ABNANL2A). Vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en het nummer van het boek dat je wilt hebben. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen: zwarte-zwaan@kpnmail.nl

Voor vragen over uitgeverij Zwarte Zwaan zie de faq op deze website.
Wil je
op de hoogte blijven van onze uitgaven stuur dan een mailtje  naar zwarte-zwaan@kpnmail.nl 

 

Niksigheid: invallen en notities

Op de pagina Niksigheid vind je invallen en notities. Nieuw: Wachtkamer (februari '18) 
 

Columns

 • We mogen niet klagen (februari '18)
 • Verbond van Ontvlambare Lieden (december '17)
 • Donderend applaus (november '17)
 • Honderdste (oktober '17)
 • Luie mensen (september '17)
 • Rommelmarktlezers (september '17)
 • Heel fijn (augustus '17)
 • Cursus Masterclassen 1 tot en met 9 (juli/augustus '17)
 • Oolbekking, de vergetene (juni '17)
 • De Zoen van Saskia (juni '17)
 • Drie per week (januari '17)
 • Wegwoorden Yolo Kids (januari '17)
 • Wegwoord kerstgedachte (december '16)

 

Vanaf 14 december 1999 staat de homepage van Peter de Zwaan op internet, op www.peterdezwaan.nl